Smaakvariaties

BISCUIT

De luchtige biscuit wordt gevuld met een vulling naar keuze, eventueel twee verschillende vullingen, en bekleed met marsepein, suikerpasta of chocolade.

De bekleding wordt zo dun mogelijk uitgerold, je kan het bekijken als de verpakking van je taart.

Alle vormen zijn mogelijk. Jij reikt ons een idee of thema aan of je geeft ons “carte blanche”. Wij maken er iets lekkers en moois van!

Biscuitsmaken:

  • vanille (standaard)
  • chocolade
  • citroen
  • speculaas (verrassend)
  • amandel
  • koffie
  • nootjespraliné

Vullingen:

  • chocolademousse (melkchocolade/fondantchocolade/praliné/straciatella/…)
  • meringue-botercrème (vanille/chocolade/mokka/rum/praliné/speculaas/straciatella/ koekjes...)
  • Zwitserse room (banketcrème met room)
  • bavarois/mousse (vanille/chocolade/framboos/citroen/groene appel/sinaasappel/mango/champagne…)
  • banketbakkersroom
  • vers fruit (aardbeien/banaan/ananas/sinaasappel/perzik/fruitsla...) op een laagje botercrème, Zwitserse room, slagroom of banketbakkersroom
  • tiramisu

Zowat alle combinaties van biscuit en vullingen zijn mogelijk.

Enkele suggesties:

  • Vanillebiscuit, 2 lagen abrikozenmoes, bekleed met marsepein of ganache
  • Vanillebiscuit, gevuld met meringue-botercrème met speculaasstukjes bekleed met marsepein
  • Koffiebiscuit met amaretto en tiramisuvulling, bekleed met marsepein
  • Speculaasbiscuit gevuld met Zwitserse room en bekleed met marsepein
  • Nootjesbiscuit met praliné-botercrème en bekleed met witte (eventueel gekleurde) chocolade
  • Chocoladebiscuit met één laag chocolademousse en een laag slagroom met kriekjes, bekleed met chocolade
  • Chocoladebiscuit met mangomousse en stukjes verse mango
  • Chocoladebiscuit gevuld met meringue-botercrème straciattela (stukjes gehakte chocoladedoor de meringue botercrème)

CAKE

Cakesmaken:

  • Vanille
  • Chocolade
  • Speculaas
  • Appel/kaneel
  • Engelse fruitcake
  • Amandel
  • Koffie
  • Nootjes

Deze worden gevuld met een dun laagje meringue botercrème. Ook hieraan kunnen smaakjes toegevoegd worden.

Liever iets anders dan een biscuit of cake? Dan is een soesjestaart of bavaroistaart misschien iets voor jou. Of denk je meer aan een cake, eventueel in een aparte smaak of gevuld? Laat je fantasie de vrije loop.